HomeDoe het zelfKeelpijn of hoesten: gebruik dit recept van rode ui,...

Keelpijn of hoesten: gebruik dit recept van rode ui, knoflook en honing

Last van keelpijn, hoesten of andere keelklachten? Maak dan op natuurlijke wijze een siroop om de klachten te bestrijden en je immuunsysteem een enorme boost te geven. Het enige wat je nodig hebt, is een rode ui, knoflook en honing. Om de werking te versterken en uit te breiden, kun je optioneel gember en citroensap toevoegen. Volg hieronder de stappen om je eigen natuurlijke hoestdrank te maken.

Rode uien, knoflook en honing worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun medicinale en geneeskrachtige eigenschappen. Zo bevat rode ui vooral veel quercetine, die helpen bij het bestrijden van ontstekingen, en zijn er veel antimicrobiële eigenschappen die helpen bij het bestrijden van bacteriën en virussen in het lichaam. Knoflook bevat een stofje genaamd allicine, dat vrijkomt wanneer je de knoflook snijdt – en deze bevat antibacteriële en antivirale eigenschappen. Daarnaast werkt een knoflook ontstekingsremmend en versterkt het je immuunsysteem. Honing heeft antibacteriële eigenschappen en staat bekend om zijn verzachtende werking bij keelklachten.

Hieronder lees je in een paar simpele stappen wat je nodig hebt en hoe je je eigen keelsiroop kunt maken. Kies bij voorkeur voor biologisch geteelde rode uien en knoflook. Wat betreft honing is Manuka honing of rauwe honing de beste keuze. Bijenstuifmeel honing of thijmhoning is ook een optie, maar vermijd (gemengde) niet-EU honing. Dit is géén honing en werkt dus niet of nauwelijks voor keelklachten.

Ingrediënten

  1. Rode ui (bij voorkeur biologisch)
  2. 4 teentjes knoflook (bij voorkeur biologisch)
  3. Honing (bij voorkeur Manuka- of rauwe honing)
  4. Glazen potje met deksel
  5. Optioneel: vers citroensap en/of gember (bij voorkeur biologisch)

Recept keelsiroop maken

  1. Snijd de rode ui in kleine blokjes
  2. Snijd de vier knoflookteentjes in kleine plakjes
  3. Doe de gesneden ui en knoflook in de glazen pot
  4. Voeg nu twaalf eetlepels honing toe
  5. Roer nu enkele minuten alles goed door elkaar
  6. Sluit de pot met de deksel en laat het minimaal 6 uur staan
  7. Zeef nu alles, zodat alleen het mengsel (de siroop) overblijft
  8. Neem 1 eetlepel (volwassenen) of 1 theelepel (kinderen) bij voorkeur voor het slapengaan

Veel mensen ervaren al na het innemen van de eerste lepel verlichting in hun keel. Je kunt de siroop in de koelkast bewaren tot wel 7 dagen.

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meest gelezen